Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

BE MY NAPOLEON


Το κάνεις κι εσύ, το κάνω κι εγώ και σταμάτα να τα αρνείσαι πεισματικά.



Είναι κάτι που κάθε νοήμων άνθρωπος το κάνει, από τη στιγμή ανακαλύπτει τι περιέχει το κεφάλι του, μέχρι τη στιγμή που θα ονειρεύεται ρίζες από κυπαρίσσια και λαχταριστά ραδίκια. Το κάνει ανελλιπώς κάθε μέρα, από τη στιγμή που ξυπνάει, μέχρι τη στιγμή που σωριάζεται κατάκοπος για ύπνο.


Δεν κατάλαβες ακόμα, φίλε αναγνώστη; Μα φυσικά μιλάω για την πολύ απλή, καθημερινή και κοινότυπη έννοια της στρατηγικής….


Και μπαίνω αμέσως στο ζουμί.


Η στρατηγική, όσο κι αν νομίζεις αγαπητέ/ή μου ότι είναι μία μέθοδος που χρησιμοποιούν μόνο οι στρατιωτικοί, άντε και οι πολιτικοί και οι διπλωμάτες, προκειμένου να επιτύχουν έναν σκοπό, όσο κι αν νομίζεις ότι τίποτα δε θα  μπορέσει να σε κάνει παρόμοιο με έναν Ναπολέοντα ή έναν Αϊζενχάουερ ή ακόμα κι έναν Κλαούζεβιτς ή έναν Σουν Τζου junior (Σουντζουκάκι κατά το λαϊκότερον), πλανάσαι πλάνην οικτρά.

Στρατηγική χρησιμοποιείς όταν σηκώνεσαι και ακολουθείς συγκεκριμένο πρόγραμμα για να ετοιμαστείς για την πρωινή σου ενασχόληση.


Στρατηγική χρησιμοποιείς κάθε φορά που πας να κάνεις τα ψώνια σου στο super market.


Στρατηγική εφαρμόζεις κάθε φορά που σε καλεί προσωπικά ο διευθυντής σου στο γραφείο του.


Στρατηγική εφαρμόζεις κάθε φορά που βλέπεις ένα όμορφο πλάσμα και φαντάζεσαι τον τρόπο που θα τον/την προσεγγίσεις.


Στρατηγική εφαρμόζεις ακόμα και στον τρόπο που βουρτσίζεις τα δόντια σου


Μη σου φαίνονται παράξενα όλα αυτά… η στρατηγική είναι μία βιωματική μέθοδος επίλυσης/αντιμετώπισης καταστάσεων, προκειμένου να επιτευχθεί ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα.


Έτσι, κάποιες φορές που ακούς να αναφέρονται σε μεγάλους και τρανούς στρατηγούς που κατάφεραν με το ταλέντο τους να κατατροπώσουν τα εχθρικά στρατεύματα, παρά τις αντίθετες προς αυτό πιθανότητες, μην εκπλήσσεσαι ότι θα μπορούσες κάλλιστα να είσαι και εσύ στη θέση τους. Είναι τόσο απλό και ταυτόχρονα  τόσο όμορφο να μπορείς να ιεραρχείς τις δυνάμεις σου και τις σκέψεις σου προς έναν στόχο, με τη σωστή σειρά και με τη μέγιστη αποτελεσματικότητα


Μη φανταστείς τώρα ότι θα κάτσω να σου απαριθμήσω τρόπους και μεθόδους για να αναπτύξεις τη στρατηγική σου σκέψη, γιατί πολύ απλά τα μόνα που έχεις να κάνεις, είναι τα παρακάτω:


     1.   Επίλεξε το σκοπό σου


     2.   Καθόρισε τις παραμέτρους και τις προϋποθέσεις για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού


     3.   Κατάστρωσε τους πιθανούς τρόπους ενεργείας, για το επιθυμητό αποτέλεσμα.


     4.   Σύγκρινε τους παραπάνω τρόπους και κατάταξε τους από τον πιο αποτελεσματικό στον πιο απίθανο


     5.   Κάνε ένα νοερό παιχνίδι και εφάρμοσε τους παραπάνω τρόπους, μέσα από τη φαντασία σου, προκειμένου να δεις λάθη και παραλείψεις που θα μπορέσεις να προβλέψεις και έτσι να μειώσεις το ποσοστό του απρόβλεπτου που πιθανόν να σε αιφνιδιάσει.


     6.   Κατέληξε στον καταλληλότερο τρόπο ενεργείας

 7.   Εφάρμοσέ τον με θάρρος και παρρησία
 
     8.   Απόλαυσε τους καρπούς της επιτυχίας σου!!!!!


Τόσο απλά. Κι αν νομίζεις ότι όλοι οι προαναφερόμενοι στρατηλάτες έκαναν κάτι διαφορετικό, θα σε διαβεβαιώσω για το αντίθετο. 


Το μόνο που χρειάζεται λοιπόν είναι λίγος χρόνος και καθαρό μυαλό, και όλα είναι στο χέρι σου να συμβούν. 


Take time to deliberate, but when the time for action comes, stop thinking and go inNapoleon Bonaparte


“Βρες χρόνο να το μελετήσεις, αλλά μόλις έρθει το πλήρωμα του χρόνου για να δράσεις, σταμάτα να σκέφτεσαι και κάν’ το” Ναπολέων Βοναπάρτης


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου