Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Bio Clock Issues


Ήρθε επιτέλους ο καιρός να ασχοληθείς και με κάτι άλλο εκτός από το πόσο επίπεδη κοιλιά
έχει η διάσημη τηλεπερσόνα και πόσα mojitos κατανάλωσες το προηγούμενο βράδυ. 


Αν είσαι φίλος των αμερικάνικων σειρών και δη της δημοφιλούς σειράς Game Of Thrones θα σου θυμίσω το μότο του πολυπαθούς και κατατρεγμένου Οίκου των Σταρκς “The Winter is Coming”.

Ναι φίλοι μου, καλώς ή κακώς ο καιρός έφτασε για να ανασκουμπωθούμε και να αφήσουμε την ανεμελιά της καλοκαιρινής ραστώνης. Για κάποιους αυτό φαντάζει σαν μία απογευματινή ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή των Ιμαλαΐων και μάλιστα σε χειμερινή περίοδο….. Για κάποιους πάλι, πιο πρακτικούς (βάλτε κι εμένα στο σακούλι), αυτή η περίοδος μπορεί να είναι λιγάκι απαιτητική, πλην όμως, με λίγη προετοιμασία και 1-2 σοβαρές αποφάσεις για ανασυγκρότηση, είναι τουλάχιστον λιγότερο ανώδυνη.

Και μπαίνω στο ζουμί, γιατί πολλές αγριεμένες φάτσες βλέπω.

Όπως οι περισσότεροι γνωρίζουν, οι βιολογικοί ρυθμοί ενός ανθρώπου επηρεάζονται πολύ έντονα και από το ρυθμό της καθημερινής του ζωής. Έτσι, ο οργανισμός ενός ανθρώπου που ζει έντονη ζωή με γρήγορους ρυθμούς, έχει την ικανότητα, πάντα στο μέτρο των δυνατοτήτων του, να προσαρμόζεται και να αυξάνει τη δραστηριότητά του, σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μπορεί να ανταπεξέρχεται στις αυξημένες απαιτήσεις της καθημερινότητας.

Κατά τον ίδιο τρόπο, ο οργανισμός του καθενός έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται στις συνθήκες που ο κάθε άνθρωπος επιλέγει να τον θέτει. Το μυστικό σε αυτή τη διαδικασία, δεν είναι κάτι τρομερό. Είναι η δύναμη της συνήθειας. Αν μπορέσεις να συνηθίσεις τον οργανισμό σου σε ένα τρόπο ζωής, τότε και αυτός με τον καιρό προσαρμόζεται ανάλογα. 

Απλά χρειάζεται λίγο το χρόνο του για να κατασταλάξει στο γεγονός ότι και εσύ έχεις κατασταλάξει και γενικά όλοι και όλα έχουν κατασταλάξει και έχουν μπει επιτέλους στους κανονικούς (;) τους ρυθμούς. Είναι ακριβώς αυτό που κάποιοι, χωρίς να το πολυκαταλάβουν, λένε ότι: «Μπήκα στο ρυθμό μου». 

Έτσι είναι λίγο έως πολύ φίλοι μου ο οργανισμός. Ένα ρολόι, που άλλοτε δουλεύει απερίσπαστα και με ακρίβεια και άλλοτε απορυθμίζεται και αποσυντονίζεται, με ότι αυτό έχει ως επακόλουθο.

Το μόνο λοιπόν που σας μένει να κάνετε αγαπητοί φίλοι, είναι πολύ απλά να αφήσετε τον εαυτό σας να μπει όσο πιο ομαλά γίνεται στο δικό του μοναδικό ρυθμό και μόλις γίνει αυτό, θα δείτε ότι όλα θα γίνουν πιο εύκολα και η διάθεση και η ψυχολογία σας θα επανέλθουν στα σωστά επίπεδα.

Όχι, μην περιμένετε τοποθέτηση προϊόντος υγείας και ευεξίας στο παρόν άρθρο. Ήταν απλά μία παρότρυνση και μία φιλική συμβουλή στο να μην αυτοκαταπιέζεστε χωρίς λόγο και όταν δεν πρέπει και απλά να αφήνετε τον εαυτό σας να βρίσκει σε κάθε περίπτωση τον τρόπο να ανταπεξέλθει και να ανταποκριθεί στα εκάστοτε ερεθίσματα.

Με αυτά τα ολίγα, εύχομαι σε όλους ΚΑΛΟ Χ!#$@#^^%^&#%^...........


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου