Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

Άντρες: Από Σταυραετοί……. γαϊδούριαΑπό πότε ένας σταυραετός γίνεται γουρούνι και σε πολύ λίγο
σε ταύρο και από εκεί σε βόδι; Μόνο σε κάποιον μύθο του αρχαιοελληνικού μας πλούτου θα μπορούσαμε να το συναντήσουμε…


Όμως, Φευ…

Στη ζωή μας εμείς οι άντρες  έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλές και ποικίλες καταστάσεις που απαιτούν από εμάς να χρησιμοποιούμε όλο και περισσότερα «όπλα» του χαρακτήρα μας. Άλλοτε πάλι οι αντιδράσεις μας σε συγκεκριμένα ερεθίσματα είναι τέτοιες που προκαλούν μάλλον την έκπληξη και την απορία του «ασθενούς» φύλου.

Και ποιος καλύτερος τρόπος για να προσωποποιήσεις όλες αυτές τις πτυχές του άντρα; Μα φυσικά το Ζωικό Βασίλειο.

Έτσι αν τα πας καλά με την πεθερά σου, φέρ’ ειπείν, μπορείς να είσαι σταυραετός, ενώ αν όχι, είσαι απλά ένα γαϊδούρι.

Αν τα πας καλά με τη γυναίκα σου στα του γάμου σου, μπορείς να είσαι κριάρι, ταύρος ή ακόμα και λιοντάρι. Ενώ αν δεν τα πας καλά, μπορείς να είσαι γουρούνι ή μοσχάρι.

Αν τα πας καλά με το αφεντικό σου στα της δουλειάς, μπορείς να είσαι άλογο κούρσας. Ενώ αν όχι, τότε μπορείς να είσαι απλά μουλάρι ή βόδι.

Αν είσαι καλός φίλος με τους κολλητούς σου, τότε είσαι λύκος, ενώ αν όχι, τότε είσαι ύαινα ή νυφίτσα ή ακόμα και κότα.

Κι όλα αυτά, μπορεί να αποδοθούν στον ίδιο άντρα, σε διαφορετικές φάσεις της ζωής του.

Ποιος ο λόγος λοιπόν να γίνονται όλοι αυτοί οι παραλληλισμοί; Δεν θα μπορούσαμε εμείς οι άντρες να αντιληφθούμε το κάθε μας χαρακτηριστικό, απλά και μόνο ονοματίζοντάς το με το όνομά του; Τι κρύβεται πίσω και από αυτήν τη συνομωσία του «ασθενούς» φύλου;

Η απάντηση είναι απλή αγαπητοί. Ο τίτλος του Alpha Male (Πρωτεύον Αρσενικό). Και εξηγώ…

Από εμφανίσεως του ανθρώπινου είδους το αρσενικό φύλο, λόγω της έμφυτης σωματικής ρώμης, είχε πάντα τον πρώτο λόγο. Ήταν δηλαδή το Πρωτεύον. Τα πλεονεκτήματα αυτού του τίτλου ήταν ή εύκολη πρόσβαση στην τροφή και σε άλλες επιθυμητές δραστηριότητες. Αυτό επικράτησε για εκατομμύρια χρόνια και κατάλοιπα αυτής της θεωρίας έχουν παραμείνει μέχρι σήμερα.

Στην σημερινή εποχή που η δύναμη, ως ταχυενεργός συνιστώσα ελέγχου των πραγμάτων, δεν αποδίδεται πλέον μόνο  με τη σωματική ρώμη, το Πρωτεύον Αρσενικό άρχισε να χάνει δραματικά έδαφος έναντι του «ασθενούς» αλλά «ραδιούργου» γυναικείου φύλου, με απώτερο αποτέλεσμα να σείεται συθέμελα μία θεωρία εκατομμυρίων χρόνων.

Οπότε, ποια μπορεί είναι η συμβουλή μου προς τα απανταχού Πρωτεύοντα;

Χαμηλώστε τους τόνους αγαπητοί μου και βρείτε κώδικες αρμονικής συνύπαρξης με το «ασθενές» φύλο, διότι ακόμα και το γουρούνι σαν χαρακτηρισμός κάποια στιγμή καταπίνεται. Ο Τάρανδος, ποτέ…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου