Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

The Thin Red Line......

Άντε καλά την τραβάς την κόκκινη γραμμή….. Αλλά πώς το κάνεις μπορείς να μας εξηγήσεις και μας τους αδαείς?

Και τελικά αυτή η γραμμή είναι πάντα σταθερή? Και ποιες είναι αυτές οι συνθήκες που σου την καθορίζουν εν τέλει?

Και αν αυτή η γραμμή σου είναι διαφορετική από τη δική μου, τι γίνεται τότε?

Πρόβλημα, έτσι?



Ναι, πολεμόχαρε… ακούω λοιπόν το σχετικό λαϊκό άσμα και αναρωτιέμαι ο καψερός…..

Με ποιο δικαίωμα τραβάς έτσι αυθαίρετα ρε φίλε μία γραμμή και μας βάζεις να διαλέξουμε δηλαδή? Γιατί κάλλιστα θα μπορούσα και εγώ να κάνω το ίδιο και με την ίδια ευκολία και να πω «Μέχρις εδώ….. παραπέρα γιοκ»

Δεν είναι πολύ εγωιστικό όλο αυτό? Δεν είναι πολύ απόλυτο και αυταρχικό?

Εμένα με ρώτησες αν μπορώ να βρίσκομαι στην αποδεκτή πλευρά που ορίζει η προσωπική σου κόκκινη γραμμή?

Αλλά δυστυχώς έτσι παίζεται συνήθως το παιχνίδι… Βάζει ο καθένας τα προσωπικά του όρια και δεν τον νοιάζει αν ο άλλος μπορεί να συμβαδίσει με τις απαιτήσεις του πρώτου…. Σαν ένα καλούπι που σώνει και καλά πρέπει να χωρέσεις απόλυτα και ό,τι περισσεύει πρέπει να απορριφθεί πάραυτα…

Πολύ "προκρουστικό" ακούγεται όλο αυτό…

Και έτσι ακριβώς θα το αντιμετωπίσω σε ενδεχόμενη περίπτωση…. Όπως ακριβώς αντιμετώπισαν τον Προκρούστη…. Ξέρεις ….. από τον γκρεμό και ακόμα παραπέρα….

Ε, μα…. δεν έχω δίκιο ρε συ πολεμόχαρε? Εντάξει, δε λέω, είμαι διαλλακτικός άνθρωπος και μπορώ να ανεχτώ πολλά…. Αλλά με εξοργίζει όταν κάποιος είναι "απόλυτος"….

Κάτσε ρε αδερφέ να το συζητήσουμε το θέμα και αν δεν μπορέσω να σε πείσω με τα επιχειρήματά μου, τότε ναι… να τη δεχτώ την κόκκινή σου γραμμή….αλλά όταν ακούω ότι έτσι πιστεύεις και δεν μπορείς να μου αλλάξεις τα μυαλά γιατί πολύ απλά δεν το θέλεις και θέλεις να είσαι «στραβός» από επιλογή, ε… τότε…. Καλά σου κάνω και σε απορρίπτω…

Ποτέ δεν πρόκειται να σου ζητήσω να αλλάξεις μυαλά μόνο και μόνο επειδή έτσι θέλω, χωρίς μία εξήγηση, ένα τρανταχτό επιχείρημα, ένα λόγο βρε αδερφέ…..

Και εννοείται ότι μπορώ πολύ εύκολα να αλλάξω και τις δικές μου απόψεις αν αυτά που μου λες και μου ζητάς να κάνω είναι σαφώς τεκμηριωμένα….

Δύσκολο όμως να το συναντήσεις όλον αυτόν τον πολιτισμό στις μέρες μας…. Πέφτει πολύ «βαρύς» για το στομάχι πολλών…

Αποτέλεσμα είναι να ψυχραίνονται οι άνθρωποι μόνο και μόνο από την ανόητη αδιαλλαξία που μας δέρνει….

Ναι… μπορείς να μου πεις εν τέλει «σε όποιον αρέσω… για τους άλλους δεν θα μπορέσω», αλλά να είσαι έτοιμος να δεχτείς και τη δική μου απόρριψη, όσο και αν αυτό σου στοιχίσει (πολύ, λίγο ή ακόμα και καθόλου)…. Σε πληροφορώ ότι εγώ θα στενοχωρηθώ πολύ περισσότερο από σένα… έστω και για λίγο…

Αν λοιπόν είσαι έτοιμος να ακολουθήσεις το δικό σου δρόμο φορώντας τις ολοκαίνουριες Luis Vuitton παρωπίδες σου…. Να ξέρεις ότι η δική μου θέση δίπλα σου θα είναι κενή….

Έτσι για να ξεκαθαρίζω τη θέση μου ευθύς εξαρχής…

Όχι, πολεμόχαρε, δεν τα ‘χω με κανέναν συγκεκριμένα, απλά όταν ακούω αυτό το τραγούδι, αυτό είναι το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό….

Είδες λοιπόν τι κακό μας κάνουν οι στιχουργοί? Μας βάζουν κακές ιδέες και μπαίνουμε σε πονηρούς διαύλους…..

Και το κακό είναι ότι έχω ακούσει κατά καιρούς πολλά τέτοιου είδους άσματα, αλλά επειδή ως γνωστόν εγώ με το ελληνικό ρεπερτόριο δεν τα πάω και πολύ καλά…. Δεν μπορώ να σου τα παραθέσω την παρούσα χρονική στιγμή….

Επιφυλάσσομαι όμως για το εγγύς μέλλον, μόλις κάνω και τη σχετική έρευνα…. Εννοείται ότι αν μπορείς να με βοηθήσεις και εσύ, θα σου ήμουν υπόχρεος… άλλωστε έχεις κάνει τόσα και τόσα για μένα και δεν μπορώ να κρύψω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη για όλη σου τη μέχρι σήμερα βοήθεια.

Αυτά τα λίγα είχα να σου πω…. Τελείωσε και το τραγούδι και μου πέρασε ήδη ο αρχικός μου εκνευρισμός….

Και εις άλλα με υγεία, που λένε και στο χωριό μου….

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σου εύχομαι από τα βάθη της ψυχής μου…… αν και έχω ένα «καλό» προαίσθημα για μένα τουλάχιστον…. 

Φιλιά στα μούτρα!!!

3 σχόλια:

  1. Φούλα είπε...

    Αν και δεν μπορώ να καταλάβω πώς ο κατεξοχήν τραβηχτής κόκκινων γραμμών τσαντίζεται με αυτές, θα συμφωνήσω με το κείμενο γιατί και εμένα με τσαντίζουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ?!?!?! Τραβηχτής?!?!?!

    Με θίγεις.... αλλά θα σε συγχωρέσω, γιατί είσαι αίμα μου και σε αγαπάω, πώς να το κάνουμε!!! :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τις κόκκινες γραμμές τις τραβάμε μερικές φορές πολύ εύκολα και μερικές φορές πολύ δύσκολα..ανάλογα τη κατάσταση. η εμπειρία στα θέματα αυτά βοηθά στο να τραβήξεις πιο εύκολα τη γραμμή. αν κάτι σε πλήγωσε, τραβάς γραμμή και τέλος. που να κονταροχτυπιέται ο απέναντι, εσύ είσαι απόλυτος γιατί απλά ξέρεις τι θα γίνει.έστω και με 50% της γνώσης του άμεσου μέλλοντος, εσένα σου αρκεί το ένστικτο που λέει 100%.
    όταν όμως σε πιάνουν αδιάβαστο κάποιες καταστάσεις, δυσκολεύεσαι πολύ. γιατί βαθιά μέσα σου ξέρεις πως δε μπορεί ναναι ετσι ρε γμτ. αφού το ένα, αφού το άλλο.

    αλλά στη τελική, όταν τραβάμε μια κόκκινη γραμμή, ξέρουμε τι κάνουμε. η μικρή εμπειρία μου το επιβεβαιώνει αυτό. κ προσωπικά δε βγήκα ποτέ χαμένη. τώρα άμα οι άλλοι βγήκανε, πρόβλημά τους. ας πρόσεχαν να μη βρισκόταν σ αυτή τη δύσκολη θέση..

    τουλάχιστον όταν τραβάς γραμμή, να είσαι περιεκτικός και ουσιαστικός στις εξηγήσεις σου. ίσως και να μη χρειάζονται...γιατί κάποια πράγματα είναι ηλίου φαεινότερα.

    ελπίζω να βοήθησα!! καλή χρονιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή