Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Too good to be true..

Έτσι είπα στο διαιτολόγο όταν μου ανέπτυξε τη θεωρία του.... "Δεν μπορεί ρε Μανώλη να ξεσκίζομαι στο μπάσκετ 2 εβδομάδες τώρα και να προσέχω και τη διατροφή και να έχω χάσει μόνο 200 γραμμάρια? Δηλαδή, έλεος πια!!! Δεν είναι κατάσταση αυτή, ρε συ!! Να χέσω τη φύση μου που σε αναγκάζει να καταπιέζεσαι τόσο πολύ για να χάσεις κανένα γραμμάριο και αν φας έστω και λίγο περισσότερο από αυτό που σου έχει πει ο διαιτολόγος, αμέσως η ζυγαριά σου κλείνει το μάτι με ειρωνεία"


"Μην ανησυχείς... το πιο πιθανό είναι ότι επειδή γυμνάζεσαι περισσότερο από ότι χρειάζεται για να κάψεις τις παραπανίσιες θερμίδες, παράγεις μυική μάζα και έτσι αυτό φαίνεται στη ζυγαριά... έλα την άλλη εβδομάδα για να σου κάνω μία λιπομέτρηση για να δούμε....."

"Εντάξει ρε Μανώλη.... τώρα μου χρυσώνεις το χάπι.... Αυτό είναι απλά too good to be true. Εντάξει είπαμε τον τελευταίο καιρό παίζω αρκετό μπάσκετ, αλλά όχι και τόσο για να κάνω και μπράτσα, ρε συ!!!

Αυτή ήταν και η συνομιλία μου με το διαιτολόγο μου σήμερα.... 

Ε, είναι να μην τα παίρνεις μετά?

Και σε ρωτάω ρε πολεμόχαρε, γιατί η μητέρα φύση κάνει τα πάντα για να σου δυσκολεύει τη ζωή?

Δεν θα ήταν πιο απλό αν υπήρχε μία ουσία με την οποία να μπορείς να καις όλες τις θερμίδες που καταβρόχθισες ανελέητα τον τελευταίο μήνα?

Δεν θα μπορούσε η μητέρα φύση που έχει κάνει τόσα πολλά να παράγει και γευστικές τροφές με καθόλου θερμίδες?

Δεν θα μπορούσε ο άνθρωπος να έχει μία άμυνα ενάντια στην παχυσαρκία, όπως έχει για όλες τις άλλες αρρώστιες?

Δεν θα μπορούσε έστω να γίνει κανένα πείραγμα στο DNA μας και να σταματάει την αποθήκευση λίπους? Που ζούμε? Στην κατοχή?

Δεν το θέλουμε το περιττό λίπος!!!! Να φύγει!! Να πάει αλλού που το έχουν ανάγκη!!! 

Δίνω λοιπόν στο σημείο αυτό την αρνητική μου ψήφο στο μισητό ΛΙΠΟΣ και εύχομαι να είναι αυτό που θα φύγει από μένα την επόμενη Παρασκευή!!! 

Άιντε πια... νισάφι!!!

Αυτά... δεν αφιερώνω τραγούδι σήμερα.... αλλά.....τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα..... χμμμμ...... άντε..... χαλάλι μου.....




 
 
 

6 σχόλια:

  1. πηρα βιβλία μαγερικής.
    υγιεινές συνταγές του ραμσει. το βάζω δεκα με πολλούς τόνους. απλά τα υλικά είναι λιγάκι δυσεύρετα. αντε βρες μανιτάρια σιιτακε..
    και γλυκα διαιτης του παρλιαρου.
    τα μελέτησα προσεχτικά και δεν έχουν να χάσουν τίποτε από τα κανονικά τα φαγητά του μαμαλάκη με το πλούσιο βούτυρο και τις πηχτές σως..
    αμα τρως μόνο απ αυτα, νομίζω θα στρώσεις και δε θα αναζητάς παχυντικούς πειρασμούς. εγώ το είπα. θα το κάνω όμως..?
    κι εγώ μισώ το λίπος. αλλά με κυνηγάει. το άχρηστο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσύ πολύ καλά έκανες και αγόρασες το βιβλίο μαγειρικής του Ραμσει.... Εμένα μπορείς να μου φέρεις τον ίδιο το συγγραφέα να μου τα μαγειρεύει κιόλας? Εκεί θα σε παραδεχτώ!!! Άραγε υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ των bloggers?

    Ιδού η απορία!!

    Μετά τιμής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φούλα είπε...

    Αυτό το τραγουδάκι μας ταιριάζει γάντι! Πώς δεν το είχα ανακαλύψει ως τώρα;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πλάκα στην πλάκα.... έχεις δίκιο!!!!!!

    Χαχαχαχαχχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χμ... αγαπητέ μου, είναι εμφανέστατο ότι είσαι αρχάριος σε αυτό που λέμε "κάνω δίαιτα" ή επιστημονικά πλέον "κάνω διατροφή"... γιατί η δίαιτα (η διατροφή, συγγνώμη κυρία διαιτολόγε), δεν είναι κάτι που σου κάθεται ή δεν σου κάθεται σαν το τζόκερ...
    Παίζουν τόσοι μα τόσοι πολλοί παράγοντες ρόλο, που πραγματικά δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος για το αποτέλεσμα.
    Κόβεις τα πάντα, δημιουργείς ασυνείδητα λίστα απαγορευμένων τροφών (έλα μωρέ, τόσες θερμίδες για ένα κομματάκι... όχι, δεν θα το φάω!), κάνεις την απόλυτα υγιεινή διατροφή και έρχεται κάποια στιγμή που χάνεις 200 gr σε 6 μήνες!!! και όχι να γίνεται λόγος για τα... 200 gr τη βδομάδα να υποθέσω;
    Δεδομένου όμως ότι οι άντρες έχετε το πλεονέκτημα να χάνετε 5 κιλά τη βδομάδα λόγω μεταβολισμού, έχει πλάκα να βρίσκεστε και λίγο στο άλλο "στρατόπεδο" και να ασχολείστε με ζυγαριές και κιλά, κάτι που θεωρητικά είναι γυναικείο "προνόμιο". Αλλαγή ρόλων παντού ;)

    ΥΓ. Η βασική συμβουλή των διαιτολόγων-διατροφολόγων πάντως είναι ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ! ;) Keep up the good work!

    ΑπάντησηΔιαγραφή